Cursul de instruire avansată a sinopticienilor
cu tema “Precipitaţii puternice şi Convecţia

 

În perioada 15-19 mai 2017 la Serviciul Hidrometeorologic de Stat a avut loc cea de-a treia şi ultima sesiune de instruire a sinopticienilor cu tema ”Precipitaţiile puternice şi Convecţia” în cadrul proiectului UNDP/ADA ‘‘Suport pentru Procesul Naţional de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice”.

La acest curs au participat specialiştii meteorologi al Institutului Central Austriac de Meteorologie şi Geodinamică, Serviciului Hidrometeorologic de Stat, deasemenea în conformitate cu Acordul de Colaborare cu MoldATSA au fost invitaţi şi specialiştii din cadrul Serviciul de Meteorologie Aeronautică.

În decursul acestor zile s-a discutat şi s-a făcut schimb de exeprienţă  asupra analizei prognozelor şi a avertizărilor meteorologice. Deasemenea s-a analizat diverse cazuri meteorologice şi impactul acestuia asupra populaţiei care poate fi provocat de fenomenele periculoase. Asupra cazurilor meteorologice s-a utilizat modelele de prognozare a vremii, imaginele satelitare utilizate de sinopticienii austrieci.

Experienţa căpătată în urma acestui curs de instruire va fi utilizat pe viitor de către sinopticieni, pentru prevenirea populaţiei asupra fenomenelor periculoase.

 

 

                 

 

  Rambler's Top100 liveinternet.ru: ïîêàçàíî ÷èñëî ïðîñìîòðîâ çà 24 ÷àñà, ïîñåòèòåëåé çà 24 ÷àñà è çà ñåãîäíÿ